Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отпускат над 3,7 млн. лева за щетите след наводненията

Средствата се насочват към Костинброд, Лъки, Гоце Делчев и Столична община

Отпускат над 3,7 млн. лева за щетите след наводненията

Снимка: БГНЕС

Малко над 3,7 млн. лева ще бъдат отпуснати на четири общини за покриване на щетите след наводненията. Това е решил Националният щаб за защита при наводнения, председателстван от вътрешният министър Христо Терзийски. Общините са Костинброд, Лъки, Гоце Делчев и Столична община.

Предстои решението да бъде прието на заседание на Министерския съвет, каза на брифинг вътрешният министър Христо Терзийски.

Общо 476 хил. лева се отпускат за щетите след срутището в село Дряново и пътя между селата Манастир и Крушево, които са в община Лъки. 

Още по темата

По искане на кмета на община Лъки са евакуирани няколко семейства, чиито жилища попадат в територията на срутването на земни маси, обясни още вътрешният министър.

Няма таван на бюджета за наводненията. Годишно са предвидени 80 млн. лв. От тях 30% ще бъдат насочени към превантивна дейност, каза министърът. Той допълни, че няма срок за кандидатстване за средства за щети от наводнения. 

Освен общините заявки могат да подават министерствата и областните управители.

Обилните валежи от последната седмица засегнаха редица населени места. Има отнесени автомобили и десетки наводнени къщи. Държавата спешно свика кризисен щаб, който да следи денонощно нивата на язовирите.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Пропадна и третият търг за 52 електробуса в столицата